verantwoording sitemap mail

De infrastructuur in Frankrijk staat op hoog peil, maar het kost de staat dan ook een lieve duit.
De spoorwegen (SNCF, Societe Nationale de Chemins de fer de France) zijn een staatsbedrijf, evenals de veerdiensten op Corsica (SNCM, Societe Nationale Maritime de Corse Méditerranée).
De werknemers zijn in overheidsdienst en kennen gunstige salaris- en pensioenregelingen. Niettemin is regelmatig staken een belangrijke bezigheid voor deze dienstverleners.


Het Kanaal, Wissant, Pays de Calais

Stads- en streekvervoer:

In alle steden rijden stadbussen van het centrum naar de buitenwijken, maar waar je als stadsbestuur tegenwoordig mee aan moet komen is een tram. Vrijwel alle grote steden hebben een paar tramlijnen, zelfs in de kleinere steden zoals Orleans. Er rijden hypermoderne trams rond vol innovatieve snufjes, zoals in Bordeaux, waar de trams zonder bovenleiding of derde stroomrail rijden en hun stroom heel mysterieus uit de grond lijken te halen. Of in Clermont Ferrant, de Michelin bandenstad, waar de trams op luchtbanden rijden in plaats van op rails. Zelfs in Parijs, met al zijn metro- en RER-lijnen, zijn er 4 tramways in de buitenwijken en nog meer in de planning.
Meestal is er in en om de steden een cirkelvormig systeem van tariefzones. OVchip-achtige kaartjes kunnen bij de bestuurder of bij automaten worden gekocht. De Parijse metro kan op 1 kartonnen kaartje helemaal afgereist worden, zolang je maar niet door het tourniquet gaat.

Rond de steden rijden streekbussen naar de dorpen in de omgeving. Meestal volgt hun dienstregeling de schoolkalender, omdat ze tevens dienst doen als scholierenvervoer. Het streekbusstation ligt nooit bij het station, en de meeste streekbussen komen daar ook niet langs. De dienstregeling is erg onregelmatig en staat ook niet altijd netjes op de haltes aangegeven. Die haltes zijn meestal ook niet aangegeven met een bordje, maar de bus stopt altijd wel bij de dorpskroeg - de plek waar van oudsher de paarden van de postkoets werden ververst. Die kroeg is dus de historisch bepaalde plaats waar de reis begint of eindigt.


Spoorwegen:

De SNCF onderhoudt 5 soorten treindiensten:

TGV (Train Grande Vitesse) hogesnelheids lijnen -
vanuit Parijs naar Lille, Brussel, Amsterdam, Keulen en Londen (TGV Nord, Thalys en Eurostar)
vanuit Parijs naar Bordeaux en Biarritz, Nantes en Rennes (TGV Atlantique)
vanuit Parijs naar Lyon, Grenoble (TGV Sud-Est), Marseille, Nice en Perpigan (TGV Sud)
Voor de TGV is reserveren verplicht en de prijs hangt af van de drukte en de periode waarin u reist.
Hoewel u natuurlijk braaf gereserveerd heeft doet niet iedereen dat. Het kan dus zijn dat uw plek ingenomen is door iemand zonder reservering. De conducteur moet dan een oplossing zoeken, waarbij enige gevoel voor drama nooit weg is. De plaatsruimte in de TGV tweede klasse houdt niet over. De bagage moet in rekken naast de deuren worden geplaatst. Kijk uit voor dieven op de grote stations.

Sneltreinen (Grandes Lignes) vanuit Parijs naar de grotere steden en tussen de grotere steden onderling, ook als nachttreinen.

In Parijs komen de grote lijnen aan op kopstations. Wie vanuit het noorden doorreist naar het zuiden moet van Gare du Nord naar Gare de Lyon (RER-lijn D) of Gare Montparnasse (metrolijn 4) zien te komen. Neem daarvoor royaal de tijd.
Sommige TGVdiensten rijden vanuit Lille via Parijs Charles de Gaulle en Marne la Vallee direct door naar het zuiden.

 


Leucate - La Franqui gare , Aude

 

Trains Expresse Regional (TER), regionale treindiensten tussen de grotere steden en de buitengebieden binnen een regio.

TransIlien, het spoorwegnet rondom Parijs, tesamen met de RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens). De snelle RER (Reseau Expresse Regional) metrodiensten maken hier deel van uit.

Auto(nacht)treinen (Train Auto Nuit) tussen de uithoeken van Frankrijk. Dit zijn treinen waar de auto alleen op gaat, danwel waar een passagiers(nacht)trein aan gekoppeld wordt (een TAA, Train Auto Accompagneé).
Als de auto apart vervoerd wordt zet u de auto bij een laadstation neer, die door SNCFpersoneel op de autowagon wordt gezet. U wordt per bus naar het passagiersstation gebracht en reist per gewone trein naar de eindbestemming van de autotrein. De auto wordt daar weer gelost en u kunt 'm ophalen op het losstation.

 

Toeristen treintjes
Op sommige, door de SNCF verlaten, spoorlijntjes rijden stoom-liefhebbers in de weekenden met een stoomtrein. Vraag de plaatselijke Office de Tourisme, want de dienstregeling is niet erg standvastig en het voortbestaan van het lijntje is vaak afhankelijk van sponsors.

In de Pyreneeën, tussen Villefrance de Conflent en Tour de la Carol, laat de SNCF Le Petit Train Jaune (het kleine gele treintje) over de hoogvlakte van de Cerdagne rijden. 's Zomers met een open wagon, vanwaaruit een spectaculair uitzicht op de kloven en de bruggen erover (waaronder 1 ontworpen door Eiffel). In de winter rijdt de trein maar een paar keer per dag, 's zomers vaker.


Petit Train Jaune, Pyrénées Oriëntales


Ook de 2 spoorlijnen op Corsica zijn toeristische trekpleisters. Vanuit Bastia rijdt een trein naar het centrum van het eiland, Corte, en vandaar naar Ajaccio. Een aftakking voert vanuit Corte naar Calvi.
Beide trajecten voeren langs spectaculaire uitzichten.


Calvi, Corsica

Voor deze trajecten geldt vooral dat men geen haast moet hebben, want deze treintjes rijden niet veel harder dan 40 km/u. Controleer tevoren de dienstregelingen en lees vooral alle kleine lettertjes onderaan, waar alle uitzonderingen en afwijkingen op de dienstregeling staan.

Vliegtuig:

Vanuit Parijs Charles de Gaulle (CdG) en Parijs Orly worden binnenlandse vluchten uitgevoerd door AirFrance of AirFrance dochters. Ook tussen regionale vliegvelden onderling zijn vaak lijndiensten met kleinere toestellen.
De meeste Franse overzeese gebiedsdelen (de DOM-TOMs) zijn vanuit Nederland met één overstap in Parijs te bereiken. AirFrance heeft ook een dicht netwerk in de voormalige Franse koloniën in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika.

Vanuit Nederland vliegt Air France/ KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Bordeaux, Lyon, Marseille, Mulhouse, Nantes, Nice, Parijs en Toulouse.
In het toeristenseisoen vliegt Transavia van Schiphol op Bergerac, Montpellier en Nice en vanuit Rotterdam op Parijs-Orly.
Low-budget maatschappijen als RyanAir vliegen van Dusseldorf en Charleroi naar kleinere vliegvelden.
Op Charles de Gaulle vertrekken binnenlandse vluchten vanaf Terminal 2F. Vluchten uit Nederland komen aan op terminal 2E, dus het overstappen gaat razendsnel.
Overstappen van CdG in het noorden naar Orly in het zuiden van Parijs kan per shuttlebus.

Boot:

Behalve staatsbedrijf SNCM, die vanuit diverse Middellandsezee-havens de verbindingen met Corsica onderhoudt, zijn er ook andere veerdiensten:
vanuit Hyères en Le Lavandou naar de eilandengroepen rond Porquerolles,
vanuit Sète naar Marokko en de Balearen,
vanuit de Atlantische en Bretonse kustplaatsen naar de vele eilanden voor de westkust,
vanuit Noord-Bretonse en Normandische havens naar kanaaleilanden Jersey en Guernsey,
vanuit Boulogne, Calais en Duinkerken naar Engeland.

Sommige diensten worden met draagvleugelboten uitgevoerd. De hovercrafts naar Engeland varen niet meer.

Niet op alle boten kunnen auto's vervoerd worden. Hou er rekening mee dat buitenlandse auto's maximaal zeven dagen op 1 plek geparkeerd mogen zijn, maar dat op (lucht-)havens daarvoor een uitzondering gemaakt wordt.


Sète, Herault