verantwoording sitemap mail

Frankrijk is aan 7 van de 8 zijden omgeven door zeeën of bergen.
Alleen de zachte glooiingen in het noorden geven gemakkelijk toegang tot buurland België
Duitsland, Zwitserland en Italië zijn afgesloten door de hoge bergen van de Vogezen, de Jura en de Alpen.
In het zuiden blokkeren de Pyreneeën de weg naar Spanje.
In het westen sluiten de hoge golven van de Atlantische Oceaan het land af. Het smalle Kanaal houdt Engeland op enige kilometers afstand.

Door de 8 scherpe hoeken wordt Frankrijk ook wel Le Hexagone , de achthoek, genoemd.


Het noorden

Sinds de negentiende eeuw wordt het noorden van Frankrijk gekenmerkt door mijnen en zware industrie. Maar nu de kolenvelden uitgeput zijn en de industriële activiteiten te lijden hebben door de opkomst van de lagelonenlanden, maakt de zware industrie plek voor administratieve en high-tech banen, vooral rond Lille, dat zichzelf graag als centrum van Europa voorstelt. In het noordoosten, in de driehoek tussen Thionville, Nancy en Sarrequemines vinden we nog de traditionele kolen- en staal-industrie.
Het noorden heeft in de rest van Frankrijk een naam van armoede, ellende en verval. Ambtenaren die hier een post krijgen, zien dit meestal niet als een stap in een glanzende carriére, maar als een verbanning. Aan dit fenomeen is een zeer succesvolle Franse komedie gewijdt, "Bienvenue chez les ch’tis". De film vertelt het verhaal van een directeur van een postagentschap uit Salon-de-Provence, die tegen zijn zin in naar het noorden wordt overgeplaatst. ch’tis slaat op het voor andere Fransen onverstaanbare accent van de Noorderlingen.

De streek is in alle vorige eeuwen een steeds weerkerende middelpunt van hevige strijd geweest, met als tragisch dieptepunt de 4 jaar durende loopgravenoorlog van de Eerste WereldOorlog. 1,3 miljoen Franse mannen verloren het leven in de uitzichtloze strijd tegen de Duitsers langs de Somme en bij Verdun.


Cap Blanc Nez, Pays de Calais

Midden tussen de industriegebieden in het noordoosten en het noordwesten liggen de graanvelden en het wijngebied van de Champagne. Champagne is de noordelijkste wijnstreek van Frankrijk. Ten zuiden van de Champagne-streek komen we in de wijnvelden van de Bourgogne en de Beaujolais.


Bij Epernay, Marne

Het westen

Vanaf de noordelijke streken boven Reims, west van Parijs, langs Chartres tot in de Charente Poitou, en in Normandië en Bretagne is de grond vlak en vruchtbaar om graan op te verbouwen en vee te weiden. Rivieren als de Marne, Somme, Oise, Seine en de Loire voeden het land met water en geven transportmogelijkheden naar de zeehavens Le Havre en Nantes.


Criqueboeuf, Calvados

De Alpen

De valleien van Saône en Rhône geven Dijon en Lyon toegang tot het diepe zuiden. Vooral Lyon ontwikkelde zichzelf als één van de vier belangrijkste steden in Frankrijk en de eerste die een hogesnelheidstrein-verbinding met Parijs kreeg. De A6/A7 autoroute du soleil is gevuld met zwaar vracht- en vakantie-verkeer. De Mont-Blanctunnel is de belangrijke verkeersader richting het industriële centrum van Italië.


Alpes de Huez, Hautes Alpes

Het zuid-oosten

De Rhône eindigt in de Camarque-delta, een moerassig natuurpark, bekend om zijn zoutvelden en zigeuners. Ten oosten van de Camarque is de Provence met grote havenstad Marseille en de bergen van de Lubéron. Verder oostwaards is de Cote d'Azur: Saint Tropez, Cannes, Nice, Monaco en Menton zijn de luxueuze halteplaatsen voor de jetset. De rotsige stranden zijn bewoond door de rich and famous in grote villa's.


Monaco

200 kilometer ten zuiden van de Cote d'Azur, dichter bij Italië dan bij Frankrijk ligt het mooiste eiland van allemaal: Corsica. Hoge bergen, steile kliffen, prachtige zandbaaien en intieme Italiaans aandoende dorpjes hebben alles voor een fantastische vakantie.


bij Porto, Corsica

Het centrum (Le Midi)

Tussen de Rhône-vallei in het oosten en de graanvelden van de Charente in het westen ligt de hoogvlakte van het Massif Central. Hier wonen weinig mensen, maar ontelbare schapen en koeien in het ruwe, open terrein. Het gebied was slecht toegankelijk maar sinds kort opent de (tolvrije) A75 autoroute gelegenheid voor economische activiteit. Bij Millau voert s'werelds grootste viaduct (2 kilometer lang, hoogte meer dan 300 meter) de A75 over de Tarn.

Ten westen van de Camarque, waar het Massif Central eindigt in de Cevennes en de Montagne Noir is de Languedoc. Een smalle laagvlakte ontstond door zee-sedimenten en wordt Le Littoral genoemd. Toerisme en wijn zijn hier de aanjagers van de economie. Rond Montpellier ontluikt de high-tech industrie.

Datzelfde geldt ook voor Toulouse waar Europa's belangrijkste luchtvaartindustrie gevestigd is. Toulouse is het knooppunt op de oost-west route langs de Pyreneeën en op de corridor naar het noorden langs Cahors en Limoges. De oost-westroute van de Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan ontstond al in de 17e eeuw met de aanleg van het Canal du Midi.


Canal du Midi bij Colombiers, Herault


De agrarische Midi ten noorden van Toulouse wordt La France Profonde genoemd, het diepe Frankrijk. Puur en echt, het leven zoals het vroeger was, met boerenhoeves en eerlijk eten.

Het zuid-westen

Ten westen van Toulouse tot aan Les Landes is een vruchtbare strook land die de Gers heet. Het is de nummer-één broedplaats voor eenden en ganzen. Les Landes is een van Europa's grootste bosgebieden. Toeristen en hout zijn de belangrijkste bron van inkomsten.

Het estuarium van de Gironde met de stad Bordeaux is wereldberoemd om zijn wijnen. De duurste wijnen komen uit kleine dorpjes als Saint Emillion en verborgen kastelen zoals Chateau Margeaux.
De bossen van Les Landes maken bij Biarritz plaats voor de uitlopers van de westelijke Pyreneeën in Frans Baskenland.


Biarittz, Pyrénées Atlantique

Het bassin van Parijs

Het middelpunt van Frankrijk is natuurlijk Parijs, hoewel het echte geografische centrum zich bevindt tussen Orleans en Clermont Ferrand, bij Bourges.
Parijs ligt in het midden van het bassin van Parijs, de laaggelegen valei van de Seine, Marne en Oise rivieren. Het bassin wordt het eiland van Frankrijk genoemd: Ile de France. Omgeven door enorme bossen gevuld met grote kastelen is dit één van Euorpa's grootste stedelijke gebieden waar meer dan 19 miljoen mensen wonen en werken. Parijs is het economische, administratieve, culturele en politieke hart van Frankrijk. De rest van het land wordt door de Parijzenaars neerbuigend de campagne genoemd, alleen bruikbaar voor een picknick in de velden, een vakantie en om tonnen etenswaar aan te voeren naar de Rungis voedselmarkt ten zuiden van Parijs...


Parijs, La Defense

De DOM-TOMs

De overblijfselen van het Franse koloniale tijdperk werden onder de verzamelnaam DOMTOM (Departement d'Outre Mer en Territoire d'Outre Mer) op één hoop gegooid.
De Overzeese Gebiedsdelen hebben een eigen Ministerie in thuisland Frankrijk. De taal in de DOMTOMs is Frans, ze hebben Franse gendarmes, Franse sapeurs-pompiers en Frans postkantoren met Franse postzegels, maar officieel hebben ze geen Euro-geld. Je kunt in de toeristengebieden echter overal met Euro's of Dollars betalen.
Tegenwoordig zijn de DOMTOM's een wirwar van administatieve eenheden.

Zo zijn de grote Departementen gelijkgesteld aan een Regio (Region d'Outre Mer).
Er zijn een 4 overzeese gebiedsdelen met de status DOM-ROM:


Tuamotu - Polynesië
(bron: www.tahiti-tourisme.com)

 

De vroegere Territoires d'Outre Mer heten nu Collectivité d'Outre Mer en hebben ieder weer een afwijkende administratieve status. Het zijn meestal eilandengroepen die her en der zijn verspreidt over de wereldbol:

2 ex-TOM's hebben een aparte status.
Zo zal Nieuw-Caledonië, ten oosten van Australië, ergens tussen 2014 en 2019 wellicht een zelfstandige staat worden.
Het eilandje Clipperton, in de Grote Oceaan 1300 kilometer ten zuidwesten van Mexico, heeft geen vaste bewoners en wordt rechtstreeks bestuurd door de Minister van de Overzeese Gebiedsdelen.

Er is nog één Territoire d'Outre Mer overgebleven: De Terres Australes et Antarctiques Françaises.
Dat zijn verspreide groepjes eilanden in de Indische Oceaan en een deel van Antarctica:


Amsterdam eiland
(bron: De Volkskrant - www.vkblog.nl)